full screen background image

Acturepark

Når man som familie tager på ferie sammen, kan det tit være svært at blive enige om, hvad man skal foretage sig i ferie. Her er det, at en mulighed som den Acturepark byder, kan samle hele familie uden at nogen skal føle sig snydt. I Acturekark finder du en række af forskellige aktiviteter, nogle for de vovede og spændingssøgende, som elsker at få pulsen op i det røde felt, andre for dem som ikke absolut søger et adrenalin-kick, men som nyder at bliver underholdt, inspireret og motiveret på en mere afslappende måde. Nedenfor følger en liste med udvalgte aktiviter i Acturepark:

 Haderslev Streetdome

 Streetdome lille.JPG

På den nordlige side af Haderslev havn, finder du et af Europas bedste skateranlæg, det er i den allerbedste klasse. Du kan skate eller køre på løbehjul både inde og ude.

Der er også mulighed for at klatre på en af de oprindelige kornsiloer.

 Fjordbåden Helene

fbh.jpg

Helene der sejler turistsejlads fra Haderslev gennem den utrolige smukke og smalle Haderslev Fjord til Årø i Lillebælt med stop i Årøsund og retur til Haderslev.

(Se sejlplan på hjemmesiden).

 

Årø

 aaroe.jpg

Tag bilen eller bussen til Årøsund, der hvor Haderslev fjord munder ud i Lillebælt. Køb en billet til den lille færge der sejler en gang i timen, stil bare bilen på P-pladsen i Årøsund og gå rundt på den lille ø.

Besøg Årø Vingård, der er en lille butik hvor dejlig dansk vin kan købes, der er også mulighed for rundvisning på aftalte tidspunkter.

Se Brummersgaard og få dig lidt frokost her, det er hyggeligt. Eller tag hen til det lille fyr (rødt og hvidt) spis din medbragte mad hop i vandet - der kommer ikke en sjæl, du har det hel for dig selv.

 

 

Med Dambåden til Damende, Bispebroen, 6100 Haderslev

Den helt nye Dambåd der sejler fra Kiosken ved Bispebro nær Haderslev bibliotek.

Turbåden sejler til sommerrestauranten Damende hvor du kan spise en god frokost og nyde den lokale Fuglsang øl med udsigt til Dyrehaven der ligger på sydsiden af Haderslev Dam.

 

Dyrehaven

dhh.JPG

Haderslev Dyrehave ligger meget smukt syd for Haderslev Dam. Det er en usædvanlig flot beliggende dyrehave med mange dyr. Mod vest ser du et større vådområde Hindemade, området er fredet og rigt på fugle, men gå gerne en tur rundt i området.

Om sommeren kan du slutte din tur på sommerrestauranten Damende, den flotte gule og hvide bygning der ligger lige nord for Dammen og lige over for Dyrehaven. 

 

 Ehlers Samlingen

esh.jpg

Her finder du Nordeuropas største lertøjssamling, der har fået til huse i et af de smukkest restaurerede hus i Haderslev. Huset er bygget Philip Skiferdækker i årene 1577 - 1580.

(Se åbningstider på hjemmesiden).

 

 

 

 

Sillerup Mølle

smh.jpg

Sillerup Mølle er opført 1859 som kornmølle for egnens bønder, i umiddelbart tilknytning til mølle er der opført et gammelt bageri hvorfra der i gamle dage blev solgt brød.

Møllen, der er en af Danmarks bedst bevarede møller, blev restaureret i 1994 og fungere i dag som museumsmølle.

Møllen har åbent hver søndag fra 13 - 17

 

UNESCO byen Christiansfeld

Chrisf.jpg

Christiansfeld en smuk sønderjysk by der ligger 12 km nord for Haderslev. Byen er opkaldt efter Christian 7. og blev grundlagt af herrnhuterne i 1773.

Byen er bygget op over en meget stram og præcis byplan, der gør byen til noget enestående, et kulturhistorisk byrum der absolut er et besøg værd.

Der findes et besøgscenter i byen, begynd dit besøg der.

 

www.acturepark.dkfinder du yderligere oplysninger om Acturepark.

 

Oplysninger om