full screen background image

Pratiske råd og tips

Her følger en række råd og tips som kan gavne enhver sommerhusejer.

Bedst mulig udlejning
Ofte bliver vi spurgt af nye sommerhuskøbere, hvilket hus de skal vælge for at få den bedst mulige lejeindtægt.

Tendensen har i de seneste par år været, at de tyske lejere er ved at finde tilbage til Danmark. Den økonomiske fremgang i Tyskland og afskaffelsen af mindstelønnen har bidraget til, at tyskerne for alvor er vendt tilbage til at leje sommerhus i Danmark. Dermed dog ikke sagt, at alle sommerhuse kan udlejes. Her følger et par gode råd til, hvad man skal kigge efter, hvis man overveje at købe et udlejningshus:

1) Vælg et hus med en have og en hæk. Mange tyskere bor til daglig i en lejlighed, og de vil gerne have lidt mere plads i deres ferie.

2) Installer internet. Selv børnene er på internettet idag, og det er et "must". Internettet og en vaskemaskine skal være til stede i alle udlejningshuse.

3) Tillad gerne husdyr. Undgå tæpper i stuen, så huset er nemmere at holde rent. Mange ældre tyskere har en lille hund, som de gerne vil have med på ferie, og mange danske husejere ønsker ikke husdyr i deres sommerhus. Der er faktisk tale om en stor gruppe af tyskere, som har svært ved at finde et godt sommerhus, de kan leje. Vi oplever at huse, hvor husdyr tillades, typisk udlejes for 5.000 - 10.000 kr. mere på årsbasis.

4) Køb et étfamiliehus. Huse til 2 familier er svære at udleje i de lavere sæsoner. Hvor det kan være svært for én familie at få fri i lavsæsonen, er det endnu sværere for 2 familier at få fri på samme tidspunkt i lavsæsonen. Den specielle danske beskatningsregel med et skattefrit bundfradrag på 21.400 kr., hvis du udlejer gennem et bureau, favoriserer desuden økononimien i udlejningen af et mindre feriehus.

5) Køb nogle cykler, og stil dem i sommerhuset. Typisk koster det 400 kr. om dagen at leje en cykel i Danmark. Det er dyrt for en hel familie, og mange vælger istedet at slæbe deres cykler med på toppen af deres bil, selvom de skal køre rigtig langt. Det er dyrt i benzin og tager lang tid fordi de ikke kan køre så stærk. Gør dem den tjeneste det er, at låne et par cykler. Tilgengæld får vi nogle tilfredse lejere, som ofte kommer igen næste år eller et par år senere.

6) Det vigtigtste af det hele (måske). Hold huset pænt og rent, så lejerne bliver tilfredse og kommer igen. I denne internettid, kommer der hele tiden anmeldelser af sommerhusferien på internettet. Hvis et sommerhus får nogle gode anmeldelser, er det nemt at udleje. Hvis først huset har fået nogle dårlige anmeldelser, kan det blive rigtig svært at at overbevise andre kunder om, at de alligevel skal leje huset.

7) Hav altid bøger, spil og andre ting til familiehygge liggende i sommerhuset. Tænk på hvad lejerne skal lave, hvis det regner en stor del af ferien.

 

Vinterklargøring
Her følger et par tips omkring vinterklargøring af huset.

Det er altid en god idet af stille fladskærms-tv og andre kostbare brugsgenstande til side i vinterperioden. Der er ingen grund til at friste indbrudstyvene. Selvom tyvene ikke stjæler noget, kan et indbrud byde på mange ærgelser, og der går meget tid med at få alt i orden igen.

Sluk for vandet. En vandskade som følge af frostvejr er en irriterende ting, og det er så let at undgå. Indstil radiatorerne på frostmærket, så du undgår høje varmeregninger men samtidig holder huset frostfrit.

Stil havemøblerne ind, ellers bliver de så mærkede af vind og vejr. Gør grillen klar til næste års udlejning. Ofte ser grillen forfærdelig ud efter én sæsons udlejninger. Når foråret kommer, og den første udlejning kommer før end ventet, er grillen ofte en ting, man overser. Den skal renses med en stålbørste, så folk føler sig trykke ved at lægge deres kød og pølser til stegning på den.

Beskær eventuelle træer som er blevet så store, at de næste år kan begrænse udsynet eller indskrænke havepladsen for meget.