full screen background image

Mommark

Mommark er en lille havneby på den sydøstlige del af Als. Når man kører forbi campingpladsen og kommer ned på havnen i Mommark mødes man af en lidt gammeldags blanding af maritim atmosfære kombineret med moderne byggestil. Går man indenfor i restauranten træder et smilende og venligt personale dig imøde og inviterer dig til at nye restaurantens helligheder ved et bord med flot udsigt over Østersøen. Man føler virkelig man nyder livet, når man læner sig tilbage i stolen og fryder sig ved tanken om at turen forbi Mommark-havn var den rigtige beslutning. Restaurantens priser er rimelige og der er et gratis wi-fi-hotspot for dem som har brug for at komme i kontakt med ens nære.

Ved havnen er der plads til 50-60 sejlbåde og den er tilholdssted for 2 erhvervsfiskere. Holder man af fisk kan man være heldig af købe nogle friske fiske til aftensmaden. Der er også mulighed for at leje en lille motorbåd, så man kan sejle en tur og selv fange sine fisk. Andre vælger at sejle en tur over til den nærliggende ø Ærø og opleve ø-livet på nært hold.

Billeder fra Mommark havn:

IMG_5862.JPG

IMG_5858.JPG

IMG_5846.JPG

IMG_5841.JPGIMG_5837.JPG

IMG_5830.JPG

 

Ved Mommark er der adskillige moderne sommerhuse, typisk til 5-6 personer. Området er opdelt i en nyere og en ældre bebyggelse. Den ældre bebyggelse, som er den der ligger nærmest stranden, er opdelt i 3 veje: Rævebæk, Harresbæk og Belvue. I den nyere bebyggelse er sommerhusene større - ofte til 10 og 12 personer.

Sommerhusene og området omkring Mommark er kendetegnet ved at være meget velplejet. De fleste af husene i den ældre ferieboligbebyggelse har udsigt over Lillebælt / Østersøen. Der er et lille fællesområde med en fodboldbane og en bålplads. Små stier fører ned til vandet og videre og videre op gennem Nørreskoven.

Fortsætter man af Fiskervej mod syd, kommer man ned til endu et velplejet ferieboligområde, Solskrænten. Her udskiller ferieboligerne sig ved at være mindre, men moderne huse, til 4-6 personer. Nogle sommerhusejere tillader at man medbringer et husdyr, eksempelvil en hund, andre ønsker ikke husdyr i deres sommerhus.Til området hører desuden en badebro og nogle fælles faciliteter såsom bålplads, fodboldbane og legeplads.

Fra Mommark er der 6 kilometer til den nærmeste købmandsbutik som ligger i Skovby.