full screen background image

Skovmose

Lidt info om sommerhusbebyggelsen

Skovmose er et sommerhusområde på den sydlige del af Als. Sommerhusområdet er udbygget i 3 etapper. De første etappe var i 1960'erne, hvor der blev udstykket sommerhusgrunde 50-300 meter fra vandet. Man byggede den gang mindre sommerhuse på små grundstykker. Mange af disse sommerhuse er idag totalt forandrede i forhold til deres tidligere form.

Senere, i 1990'erne etablerede man etape 2, hvor man idag finder mange gode og velplejede udlejningshuse. Sommerhusene i dette område ligger mellem 700 og 300 meter fra vandet.

I 2010'erne etablerede man det seneste sommerhusområde beliggende på venstre side af vejen, som fører igennem Skovmose. Grundstykkerne er store, sommerhusene er moderne og ofte luksuriøse.

På følgende side finder du en dynamisk kort over Skovmose: Link til kort over Skovmose

Aktiviteter i Skovmose.

Når man kører ind i Skovmose ligger der et lille supermarked og en grill-bar på højre side:

Skovmose købmandsbutik

I købmandsbutikken kan man leje cykler m.m., og i butikken finder man de mest nødvendige dagligvarer og nødvendigheder. Hvis man ikke kan finde, hvad man skal bruge, så er alternativet at køre til Skovby (knap 2 km), hvor der ligger et lille supermarked, en restaurant (Skovby kro) og en bager. I den gamle skole i Skovby, har Sønderhus Ferieboliger iøvrigt en filial, hvor man naturligvis er velkommen til at kigge ind og hente oplysninger om aktiviter, sommerhuse og muligheder i området.

Ved Skovmose er der en herlig strand:

 Skovmose bred.jpg

Og lige syd for Skovmose, ved Kerneland, er der en dejlig sandstrand egnet til både badning og fiskeri:

Skovmosefisk.JPG

På den anden side af dæmningen, som går fra Als til Kegnæs (den bugt, som kaldes for "Lillehav") er der et lavvandet området velegnet til wind- og kite surfing:

Kitesurfter.jpg

Endvidere er der ved Skovmose mulighed for at leje heste og få sig en oplevelse på hesteryg. Hestene går på marken, som grænser op til Fyrremose:

Heste.JPG

Ridningskildt.JPG