full screen background image

ACTURE PARK

Når man som familie holder ferie sammen, er der ofte meget forskellige meninger om, hvad man skal lave. Lige præcis dette problem har ACTURE  PARK løst, idet man på ét samlet sted både kan finde og booke vidt forskellige aktiviteter: www.acturepark.dk. Viften af aktiviteter i ACTURE PARK er meget bred. Den spænder lige fra aktiviteter som kræver action og bevægelse til dem som bevæger sindet og giver stof til eftertanke, uden at adrenalinen nødvendigvis pumper rundt i blodbanen:. Nedenfor følger et udpluk af de mest populære aktiviter i Acturepark:

 Haderslev Streetdome

 Streetdome lille.JPG

På den nordlige side af Haderslev havn, finder du et af Europas bedste skateranlæg; det er i den allerbedste klasse. Du kan skate eller køre på løbehjul både inde og ude.

Der er også mulighed for at klatre på en af de oprindelige kornsiloer.

 Fjordbåden Helene

fbh.jpg

Helene der sejler turistsejlads fra Haderslev gennem den utrolige smukke og smalle Haderslev Fjord til Årø i Lillebælt med stop i Årøsund og retur til Haderslev.

(Se sejlplan på hjemmesiden).

 

Dyrehaven

dhh.JPG

Haderslev Dyrehave ligger meget smukt syd for Haderslev Dam. Det er en usædvanlig flot beliggende dyrehave med mange dyr. Mod vest ser du et større vådområde Hindemade, området er fredet og rigt på fugle, men gå gerne en tur rundt i området.

Om sommeren kan du slutte din tur på sommerrestauranten Damende, den flotte gule og hvide bygning der ligger lige nord for Dammen og lige over for Dyrehaven. 

 

 Ehlers Samlingen

esh.jpg

Her finder du Nordeuropas største lertøjssamling, der har fået til huse i et af de smukkest restaurerede hus i Haderslev. Huset er bygget Philip Skiferdækker i årene 1577 - 1580.

(Se åbningstider på hjemmesiden).

 

Sillerup Mølle

smh.jpg

Sillerup Mølle er opført 1859 som kornmølle for egnens bønder, i umiddelbart tilknytning til mølle er der opført et gammelt bageri hvorfra der i gamle dage blev solgt brød.

Møllen, der er en af Danmarks bedst bevarede møller, blev restaureret i 1994 og fungere i dag som museumsmølle.

Møllen har åbent hver søndag fra 13 - 17

 

UNESCO byen Christiansfeld

Chrisf.jpg

Christiansfeld en smuk sønderjysk by der ligger 12 km nord for Haderslev. Byen er opkaldt efter Christian 7. og blev grundlagt af herrnhuterne i 1773.

Byen er bygget op over en meget stram og præcis byplan, der gør byen til noget enestående, et kulturhistorisk byrum der absolut er et besøg værd.

Der findes et besøgscenter i byen, begynd dit besøg der.