full screen background image

Haderslev-opland

Årø

 aaroe.jpg

Tag bilen eller bussen til Årøsund, der hvor Haderslev fjord munder ud i Lillebælt. Køb en billet til den lille færge der sejler en gang i timen, stil bare bilen på P-pladsen i Årøsund og gå rundt på den lille ø.

Besøg Årø Vingård, der er en lille butik hvor dejlig dansk vin kan købes, der er også mulighed for rundvisning på aftalte tidspunkter.

Se Brummersgaard og få dig lidt frokost her, det er hyggeligt. Eller tag hen til det lille fyr (rødt og hvidt) spis din medbragte mad hop i vandet - der kommer ikke en sjæl, du har det hel for dig selv.

 

Sillerup Mølle

smh.jpg

Sillerup Mølle er opført 1859 som kornmølle for egnens bønder, i umiddelbart tilknytning til mølle er der opført et gammelt bageri hvorfra der i gamle dage blev solgt brød.

Møllen, der er en af Danmarks bedst bevarede møller, blev restaureret i 1994 og fungere i dag som museumsmølle.

Møllen har åbent hver søndag fra 13 - 17

 

UNESCO byen Christiansfeld

Chrisf.jpg

Christiansfeld en smuk sønderjysk by der ligger 12 km nord for Haderslev. Byen er opkaldt efter Christian 7. og blev grundlagt af herrnhuterne i 1773.

Byen er bygget op over en meget stram og præcis byplan, der gør byen til noget enestående, et kulturhistorisk byrum der absolut er et besøg værd.

Der findes et besøgscenter i byen, begynd dit besøg der.